Sundborns GoIF A

Referat: Slätta SK U - Sundborns GoIF A

Försäsongspremiären genomförd!

Efter många om och men blev det till slut träningsmatch mot Slätta SK U på Kopparvallen under söndagseftermiddagen, trots att väderleksrapporterna inte såg lovande ut. Vädergudarna var dock med oss och underlaget blev väl spelbart.

SGoIF, som inför matchen endast tränat inomhus, gjorde en klart godkänd konstgräspremiär mot Division 4-laget Slätta U. Även om Slätta hade ett visst spelövertag större delen av matchen var det jämnt sett till antalet bra målchanser. Slätta tog en 1-0-ledning med sig in i halvtidsvilan, tyvärr efter ett mål där backlinjen ställde offside på motståndarnas forward, men utan linjedomare är det aldrig lätt att vara huvuddomare. Friläge och mål. Bittert för SGoIF efter att ha spelat ett kontrollerat försvarsspel fram tills dess. I anfallsväg hade de rödvita flertal bra lägen, bland annat en stolpträff av Abu i mitten av halvleken.

SGoIF inledde andra halvlek med att fortsätta hålla koll på Slättas anfall, men hade desto svårare att skapa målchanser. Mycket oskärpa i passningsspelet och flera bortslagna bollar och bolltapp centralt, vilket gjorde att Slätta fick ökat bollinnehav och SGoIF fick springa mycket. I mitten av andra halvlek börjar även Slätta skapa fler målchanser mot ett trött Sundborns GoIF. I samband med detta tappar SGoIF återigen bollen när laget är på väg uppåt och Slätta får till en snabb omställning som resulterar i ett friläge mot Nabi, målvakt för dagen, vilken de förvaltar på bästa sätt - 2-0 till SSK.

Efter målet mattas matchen av något och även Slätta börjar visa tendenser på trötthet, varpå SGoIF skapar några bra lägen för reducering. I matchens sista spark hittar till sist Christoffer Sörensen rätt efter ett bra anfall från SGoIF:s sida där bollen spelas på få tillslag från backlinje upp till Petrus Granar som tagit en djupledslöpning på vänsterkanten, kommer förbi sin motståndare och spelar in bollen till ”Chrille” som störtar mot kassen centralt i boxen och sätter dit reduceringen på ett tillslag från nära håll, lågt bredvid målvakten. Skönt att få ta med sig ett bra spelmål från första träningsmatchen!

Sett till förutsättningarna gör Sundborn det bra. Motståndarna har tränat på konstgräs i flertalet veckor och dessutom saknades ett en del spelare i dagens trupp. Sett till matchbilden är ändå 2-1 ett talande resultat då Slätta var det bättre laget för dagen.

Laget gör kollektivt en bra insats, men 2 spelare som gör det extra bra är mittbacken Jacob Dahl som vann det mesta både i luften och efter marken, samt 16-årige August Strömer som kommer in på det centrala mittfältet med en klokhet i värderandet med boll samt håller sig ständigt spelbar. Det är även August som spelar fram till Petrus i upprinnelsen till SGoIF:s mål.

Nu siktar SGoIF på en bra träningsvecka som avslutas med ny träningsmatch på söndag!